AKADÉMIA A FELSŐOKTATÁSI TOVÁBBKÉPZÉSÉRT

Megalakult határozatlan időtartammal és magyarországi székhellyel az Olasz-Magyar “Fondazione Campus” Alapítvány a Turizmusért és Felsőoktatási Továbbképzésért, amely a tevékenységét a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (Civil tv.) rendelkezései alapján és a bennük foglalt követelményeknek megfelelően, politikai pártoktól függetlenül, non -profit szervezetként végzi.

A Campus Alapítvány küldetése olyan projektek és kezdeményezéseknek a megvalósítása, amelyeknek célja a kulturális, és elméleti-szakmai oktatás előmozdítása csakúgy mint a munkaképes valamint a megváltozott munkaképességű fiatalok, és diákok társadalmi beilleszkedésének segítése a turizmus-,  a vendéglátó-, a szálloda- és élelmiszeripar, az élelmezésbiztonsági és minőségi földművelés területén – szervezett szakképzések keretében, továbbá olyan rendezvények és workshopok megszervezése, amelyek a jellegzetes olasz  és magyar minőségi agrár- és bortermelésből származó termékek megismertetését teszik lehetővé.

A Campus Alapítvány olyan  akadémia/kollégium/nevelési intézmény ahol a tanítás, a neveltetés és képzés a Campus Alapítvány szabályzati rendjének megfelelően zajlik, biztosítva ezzel az oda beiratkozott tanulók,  tanárok és oktatók, valamint egyéb érdeklődők biztonságának és nyugalmának védelmét.

A  Campus Alapítvány sokrétű szervezetének köszönhetően, képes olyan hasznos tervek kidolgozására, amelyek elősegítik a két ország – Magyarország és Olaszország – közötti kétoldali csereprogram és kapcsolati együttműködést, továbbá tanulmányutak és üdülések megszervezésére az arra alkalmas és képzett személyzet által kidolgozott, és a résztvevők igényeinek megfelelő egyedi programok alkalmazásával, valamint olyan vendéglátó szervezetek kiválasztására, amelyek garantálni tudják a legmagasabb fokú vendéglátás és  szórakoztató  oktatás kombinációját.

A Campus Alapítvány által elvégzett felmérések szerint a szálloda -és vendéglátóipar területén működő vállalkozások többsége elégedetlen a magyar munkavállalók  szakmai képzettségével.

Pontosan ennek a szakmai hiányosságnak a pótlása érdekében a Campus Alapítvány célja, hogy a magyar  oktatási intézményekkel, egyetemekkel és felsőfokú intézetekkel együttműködve,- szakmai tanfolyamok, továbbképzések és mesterkurzusok szervezése keretében – régiós, megyei és helyi szinten segitse  a magyar fiatalok és felnőttek  szakmai képzését, valamint a magyar munkaerőpiacon a szálloda-és vendéglátóipar területén -kis, -közép és multinacionális vállaltoknál való elhelyezkedését.